Lexikon
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z

Fotobewerking

Als het om het bewerken van een foto gaat, zijn er veel mogelijkheden om deze te optimaliseren. Foto’s kunnen bijvoorbeeld bewerkt worden door ze artistiek vreemd te doen voorkomen of gebruik te maken van effecten zoals het corrigeren van rode ogen of het gebruiken van animaties.

Fotobewerking

Fotobewerking is de algemene benaming voor de bewerking van digitaal fotomateriaal.

Fotomontage (Composing)

Fotomontages zijn gebaseerd op de collage. De collage is een proces waarbij verschillende foto’s tot één foto worden verenigd. Doel van deze vereniging kan bijvoorbeeld zijn om een foto door invoeging van een motief nieuwe expressiviteit te geven.

fotoretouche

De fotoretouche vindt achteraf, helemaal aan het eind van de fotobewerking, plaats. Motieven kunnen positiever en effectiever worden weergegeven en bij de opname ontstane gebreken kunnen worden verholpen.

Foto’s bewerken

Fotobewerking wordt vaak gebruikt om fouten in de foto te corrigeren of om bijzonderheden van de foto of het object op de voorgrond te plaatsen.

foto’s maskeren door een professional

Proces van het vervaardigen van maskeringen in de vorm van een kader of een achtergrond om diverse objecten.

Foto’s vrijstaand maken

Bij het vrijstaand maken van een foto wordt het motief van een storende achtergrond losgemaakt.

Foto’s vrijstaand maken

Bij het vrijstaand maken van een foto wordt het motief van een storende achtergrond losgemaakt.

FTP-servers

De afkorting FTP staat voor File Transfer Protocol en betekent zoveel als bestandsoverdrachtsprocedure. FTP-servers dienen voor de uitwisseling van bestanden, bijvoorbeeld foto’s, tussen enkele computers.